Home » ‘Timberwolves’ winnen Jr.NBA League Den Haag

‘Timberwolves’ winnen Jr.NBA League Den Haag

Gisteren (donderdag 6 juni) vonden in Den Haag de finales van de Jr. NBA League in die stad plaats. Uit 16 verschillende teams kwamen de Golden State Warriors (European School The Hague) uit tegen de Minnosota Timberwolves, een groep jongens die samen recreatief trainen. Die laatste bleken het sterkst en wonnen zo de Haagse editie van de League.

De Jr. NBA League was vorig jaar de eerste aan de NBA gelieerde Jr. League in 3×3 basketball ter wereld. Na een eerdere editie in Amsterdam en een ‘All Girls’ editie was Den Haag de volgende stad die het evenement in huis haalde.

Na een draft in januari speelden teams in vier competitierondes om zich te plaatsen voor de play-offs. Die play-offs vonden dus gisteren plaats, met de Timberwolves (foto) als winnaars.

“Het was een leuk maar uitdagend evenement”, zegt Joost Vennema namens de Nederlandse Basketball Bond. “Het evenement was nieuw in de stad, waardoor het soms lastig was er structuur in aan te brengen.” Hij zag animo voor het toernooi met elke speelronde toenemen. “Supermooi om te zien hoe die kinderen steeds enthousiaster werden en verliefd werden op het 3×3 spel.”