Home » Top 5 vrijwilligersactiviteiten bij Vrijwilligers Centrale Amsterdam: taal en lezen

Top 5 vrijwilligersactiviteiten bij Vrijwilligers Centrale Amsterdam: taal en lezen

Taalcoach voor vluchtelingen (Vluchtelingenwerk)

Vind jij het leuk om erop uit te gaan met een vluchteling? En de vluchteling voor een paar uur per week op weg te helpen met de Nederlandse taal? Om deel te kunnen nemen aan de samenleving is het belangrijk dat vluchtelingen zo snel mogelijk de Nederlandse taal leren.

https://vacaturebank.vca.nu/jobs/taalcoach-voor-vluchtelingen/

Coördinator Taalmaatjes (Regenboog / ABC)

Wil jij ook dat iedereen de kans krijgt om Nederlands te leren en mee te doen in de maatschappij? Als vrijwilligerscoördinator vorm je de schakel tussen leskoppels en ons kantoor. Je legt contact met anderstalige geïsoleerde vrouwen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het leren van de taal.

https://vacaturebank.vca.nu/jobs/coordinator-taalmaatjes/

Help een kind aan een taal-en kansrijke toekomst (Voorleesexpres)

Lijkt het jou leuk om een gezin te helpen bij de taalontwikkeling en bij te dragen aan gelijke kansen voor ieder kind? Meld je aan als voorlezer bij de VoorleesExpress!

https://vacaturebank.vca.nu/jobs/help-een-kind-aan-een-taal-en-kansrijke-toekomst/

Leraar Nederlands (Road of Hope)

Gepassioneerd door de Nederlandse taal en op zoek naar een zinvolle activiteit? Help Nederlands leren door deel te nemen aan vrouwenbijeenkomsten in Nieuw-West, waarbij je Nederlandse les geeft aan verschillende nationaliteiten.

https://vacaturebank.vca.nu/jobs/leraar-nederlands/

Kletsten met een kind (Homestart)

Voorlezen, een spelletje doen, een gesprekje voeren…… Voor kinderen en hun ouders kun jij een soort oma of opa zijn! Sommige kinderen hebben geen oma of opa in de buurt, die op visite kan komen en wat extra aandacht aan een kind kan besteden.

https://vacaturebank.vca.nu/jobs/omas-voor-kinderen-2/

Heb je interesse in een van deze vrijwilligersvacatures? Mail naar Jelle: j.guijt@vca.nu of bel hem meteen: 06-34030720 kijk op vca.nu/vrijwilligers-vacatures en zoek op de naam van de organisatie. Meer informatie vind je op www.vca.nu.