Home » Top Nederlandse selectie EK: Wie moeten we in de gaten houden?

Top Nederlandse selectie EK: Wie moeten we in de gaten houden?
Artikel door

Lucas van Bilderbeek

GDC - Icon - Black - Info

Date IconLaatst bijgewerkt: 
Top Nederlandse selectie EK: Wie moeten we in de gaten houden?


De Nederlandse selectie voor het EK 2024 is bekend, en er zitten een aantal spelers bij die je zeker in de gaten moet houden. Nederland zit in groep D en moet het opnemen tegen de winnaar van de play-offs, evenals Frankrijk en Oostenrijk. Volgens bondscoach Ronald Koeman geen ongunstige loting, maar de vraag is natuurlijk welke spelers we het meeste in actie zullen zien. Voor fans van wedden op voetbal zoals wij, is het belangrijk op zo snel mogelijk op de hoogte te zijn van de selectie, zodat we onze weddenschaps statistieken kunnen gaan opstellen. 


Unibet Sports

Opgericht 1997


Alleen voor nieuwe leden op Sportsbook van 24 jaar en ouder. 24+. Algemene voorwaarden zijn van toepassing. “Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 24+, hands24x7.nl“

De strijd onder de lat: Wie wordt doelman van Oranje? 

De drie keepers van het Nederlands elftal zijn bekend, en het ziet ernaar uit dat Bart Verbruggen de eerste keeper zal zijn, met Flekken en Bijlow op de bank. Koeman staat bekend om het wisselen van keepers. Ook Noppert viel tijdens de kwalificatie wedstrijden in voor een zieke Flekken, maar maakt geen deel uit van de definitieve selectie.  

Met Justin Bijlow, Mark Flekken en Bart Verbruggen, “is dit de situatie nu” volgens de bondscoach. “Op het EK, dan kijken we weer wie wij de beste vinden op dat moment,” vertelde hij in een recentelijk interview.

Als we de drie keepers voor de top spelers EK uit deze definitieve selectie met elkaar vergelijken, dan heeft Bijlow (trouwe keeper van Feyenoord) de meest uitgebreide interland loopbaan. Hij is tevens de speler met de meeste ervaring, terwijl de Oranje debuutwedstrijd van Verbruggen pas plaatsvond in oktober 2023, in de wedstrijd tegen Frankrijk. De enige wedstrijd die trouwens eindigde in een verlies, van de vier EK kwalificaties die hij dit seizoen heeft gespeeld. Verbruggen speelt sinds kort voor Brighton & Hove Albion in de Premier League, en voor een transferbedrag van 20 miljoen tekende hij een 5-jarig contract. Flekken is de oudste keeper van het drietal, maar maakte zijn debuut voor Oranje pas in 2022. Ook hij heeft een recente transfer gemaakt en speelt inmiddels ook in de Premier League, alleen dan bij Brentford.   

De doelman van Oranje voor de Nederlandse selectie EK is dus nog niet 100% zeker, maar de kans is groot dat we Verbruggen gaan zien onder de lat. 


bet365 Sports

Opgericht 2001


Alleen beschikbaar voor klanten van 24 jaar of ouder. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieteninzet. Algemene voorwaarden, tijdslimieten en uitzonderingen gelden.

Vaste waarde: kapitein Virgil van Dijk

Virgil

Aanvoerder en Europees voetballer van het jaar in 2019, is uiteraard een speler om in de gaten te houden. Big Virg speelt al sinds 2015 voor het Nederlands elftal, maar miste in 2021 het EK vanwege een knieblessure. Dit jaar staat hij hoogstwaarschijnlijk net als tijdens het WK naast Nathan Aké, een van de andere top spelers dit EK. Na een toch wel roerige periode, is hij de enige speler die op het veld stond tijdens de start van alle eerste tien wedstrijden dit jaar. Een vaste factor van het Nederlands elftal dus. Virgil van Dijk speelt momenteel voor Liverpool en is destijds afgekocht voor een bedrag van meer dan 84 miljoen. Het was een van de duurste transfers ooit, en ook bij zijn huidige club is deze centrale verdediger de aanvoerder. 

 


LeoVegas Sports

Opgericht 2012


Alleen voor nieuwe leden van 24 jaar en ouder. Algemene voorwaarden zijn van toepassing.

Jongste aanwinst Nederlandse selectie EK – Jorrel Hato

Hato

Jorrel Hato is de jongste speler en met een leeftijd van slechts 17 jaar mag hij zich al voegen aan de definitieve selectie van het Nederlands Elftal. Zijn debuut was op 21 november tegen Gibraltar, waar hij halverwege de wedstrijd inviel voor Van Dijk. Hato speelt als verdediger voor Ajax, maar heeft in zijn korte carrière al een marktwaarde opgebouwd van 22 miljoen. Een speler om in het oog te houden.

 

Ex-aanvoerder van Ajax? – Steven Bergwijn

bergwijn

Steven Bergwijn is de nieuwe aanvoerder van Ajax, maar het kan zomaar zijn dat de speler binnenkort voor West Ham United zal gaan spelen. Mits Ajax de aankoopsom van 1 miljoen kan terugkrijgen. De snelle speler speelt het liefst linksbuiten, waar we hem ook tijdens het EK zullen terugzien. Helaas miste hij de kwalificatieduels vanwege een blessure, en het is de vraag of hij na een toch wel teleurstellend seizoen van Ajax kan laten zien wat hij waard is als onderdeel van de Nederlandse selectie.

Weldoener en een van de top spelers EK – Denzel Dumfries

dumfries

Denzel Dumfries zet niet alleen op het gras, maar ook in het sociale leven zijn beste beentje voor door het openen van een bedrijf om jongeren te helpen. De Nederlandse verdediger speelt momenteel bij Internazionale (die hem liever niet zien gaan als zijn contract afloopt dit jaar), en stond vorig jaar in de top 100 van beste mannelijke voetballers volgens de Guardian. Hij speelde ook mee tegen Ierland, waarin Oranje zich wist te kwalificeren voor het EK. Hopelijk kan hij ook in de resterende wedstrijden Nederland naar de overwinning helpen. 

 


bet365 Sports

Opgericht 2001


Alleen beschikbaar voor klanten van 24 jaar of ouder. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieteninzet. Algemene voorwaarden, tijdslimieten en uitzonderingen gelden.

Veelgestelde vragen over de selectie 2024 van Oranje

Updated by
GDC - Icon - Black - Info

Lucas van Bilderbeek


Last Updated Icon

Laatst bijgewerkt: