Home » Voor het eerst 3×3 Womens Series Qualifier in Nederland

Voor het eerst 3×3 Womens Series Qualifier in Nederland

Voor het eerst 3×3 Womens Series Qualifier in Nederland

Op zondag 23 juni aanstaande vindt in Rotterdam een primeur plaats. Naast de reguliere stop van de 3x3NL Tour is het toernooi namelijk podium voor de Womens Series Qualifier: een toernooi op uitnodiging waar verschillende Europese topteams aan meedoen.

3x3NL Tour & Womens Series Qualifier
23 juni 2024 – 11.00 – 18.30 uur
Zuidplein, Rotterdam

Dit basketbalfestival, dat gratis toegankelijk is voor publiek, wordt mede mogelijk gemaakt door Sportbedrijf Rotterdam, Topsport Rotterdam, Concrete Lions, FIBA3x3 en de Nederlandse Basketball Bond.

De winnaressen van de Womens Series Qualifier plaatsen zich voor de Womens Series in Debrecen, Hongarije op 24 en 25 augustus later dit jaar. Het is voor het eerst dat de 3x3NL Tour een kwalificatieronde van de Womens Series host. De organisatie verwacht dan ook spel van het hoogste niveau, met deelnemende teams uit Nederland, Duitsland en Griekenland.

3×3 Blijft groeien

De nieuwe Womens Series Qualifier is niet het eerste of enige mooie nieuws voor 3×3 basketbalvrouwen dit seizoen. Eerder werd al bekend dat winnaars van de Vrouwen ELITE toernooien tijdens de 3x3NL Tour zich niet alleen plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap, maar ook welkom zijn bij de Duitse Kampioenschappen.

Liam Brouwer, namens de NBB mede-organisator van de 3x3NL Tour en Womens Series Qualifier: “We zagen de afgelopen jaren de vraag naar goede toernooien steeds verder toenemen. Dat we deze qualifier mogen organiseren is een mooie volgende stap en hopelijk kunnen we snel een Womens Series hosten. Dat zou met onze staat van dienst als 3×3 land eigenlijk niet meer dan logisch zijn!”