Home » Vrouwen van Noord Nederlandse Golf & Country Club winnen ook hun zesde en laatste competitiewedstrijd

Vrouwen van Noord Nederlandse Golf & Country Club winnen ook hun zesde en laatste competitiewedstrijd

De vrouwen van de Noord Nederlandse Golf & Country Club (NNG&CC) hebben ook hun zesde en laatste competitiewedstrijd gewonnen. Op de Haarlemmermeersche gaven zij Broekpolder geen schijn van kans, 16-2.

,,In 2014 is het voor het laatst gelukt ongeslagen de kruisfinales te bereiken’’, laat teamcaptain Willemijn Schonewille weten. De kruisfinales om het Nederlands kampioenschap voor clubteams zijn in het weekeinde van 25 en 26 mei. Plaats van handeling is de Herkenbosche in Midden-Limburg.

Schonewille heeft goede hoop dat haar team met de landstitel aan de haal kan gaan. ,,Ik denk dat we een grote kans hebben. We zijn echt een team. We hebben in februari een teamweekend gehad in Zandvoort. Daar zijn we naar elkaar toegegroeid.’’

Slagkracht

Net als eerder de Hilversumsche, Houtrak, de Eindhovensche, de Kennemer en de Haarlemmermeersche ondervond op Koningsdag ook Broekpolder de slagkracht van de Noord Nederlandse.

De vrouwen van de golfclub uit Glimmen, zaterdag gevormd door Marit Harryvan, Aniek Martini, Willemijn Schonewille, Amber Bruins, Annemieke van de Koppel en Frances Nienhuis, namen in de foursomes een 4-2 voorsprong en schreven alle singles op hun naam. In de foursomes ging alleen het duo Harryvan/Martini onderuit.