Home » Wat kunnen we van de EK-update voor EA Sports FC 24 verwachten?

Wat kunnen we van de EK-update voor EA Sports FC 24 verwachten?

Wat kunnen we van de EK-update voor EA Sports FC 24 verwachten?

Met de start van het EK 2024 volgende week, krijgt EA Sports FC 24 donderdag een speciale EK-update. Maar wat kunnen we allemaal van de update verwachten?

Strijden voor de titel

Op 14 juni gaat het EK 2024 van start. Gedurende een maand zullen 24 teams strijden om de felbegeerde titel van Europees Kampioen. Het toernooi wordt deze keer georganiseerd in Duitsland en de openingswedstrijd wordt dan ook gespeeld door het thuisland, dat het op moet nemen tegen Schotland.
Hoewel we dus nog een week moeten wachten op de start van het EK, kunnen voetballiefhebbers ook al eerder met het toernooi aan de slag. De gratis update voor EA Sports FC 24 wordt donderdag 6 juni namelijk al gelanceerd door Electronic Arts.

Met de update krijgen spelers de mogelijkheid om zelf het toernooi te doorlopen met één van de deelnemende teams. Je zal dus eerst de poulefase moeten doorlopen, om vervolgens alle wedstrijden in de knock-outfase te moeten winnen voordat je de titel kan claimen.

Je kan er dus voor kiezen om aan de slag te gaan met je eigen nationale elftal, maar je kan ook een uitdaging nemen. Lukt het je bijvoorbeeld om het EK te winnen met een team als Georgië of Albanië? Het zal een stuk moeilijker zijn dan met bijvoorbeeld Frankrijk, dat topspelers als Kylian Mpabbé tot de beschikking heeft.

Het EK kijken en spelen

Het ‘standaard’ toernooi is een functie die met elk toernooi is toegevoegd aan de FIFA games. Het ligt dan ook in de lijn der verwachting dat de modus terugkeert voor de EK-update in EA Sports FC 24. Maar mogelijk komt er ook een andere manier om het toernooi te spelen.
Voor het WK in Qatar werd in FIFA 23 namelijk een ‘live’ toernooi toegevoegd. Wanneer er een wedstrijd werd gespeeld in het toernooi, kregen spelers de mogelijkheid om dezelfde wedstrijd te spelen in de game.

Op die manier kan je dus altijd met de juiste teams een wedstrijd spelen. Begin je namelijk een standaard toernooi, dan kan het bijvoorbeeld voorkomen dat een bepaald team al is uitgeschakeld in de poulefase en vervolgens dus niet verschijnt in de kwartfinale. Met de live modus heb je dat probleem niet en kan je ook testen of je goed genoeg bent om het echte spelverloop perfect na te bootsen.

Speciale content voor Ultimate Team

Voor de FIFA games is jarenlang Ultimate Team het populairste onderdeel geweest van de franchise. Spelers deden er alles aan om het best mogelijke team samen te stellen. En dat is ook nog steeds het geval nu de franchise is getransformeerd naar EA Sports FC.

Voor het WK van 2022 werden er speciale kaarten uitgebracht voor Ultimate Team, met voetballers in hun nationale tenue in plaats van de clubs waar ze normaal voor uitkomen. De verwachting is dat dit ook het geval zal zijn voor het EK van 2024.

EA is er zelfs al mee begonnen. Spelers die voor 16 januari namelijk EA Sports FC 24 hebben gespeeld, kregen de beschikking over een zestal voetballers in Ultimate Team met een speciale nationale versie. Ook Virgil van Dijk in zijn Oranje tenue zat tussen de zes uitverkoren topspelers.