Home » Xbox Cloud Gaming komt ook naar de Amazon Fire TV

Xbox Cloud Gaming komt ook naar de Amazon Fire TV

Xbox Cloud Gaming komt ook naar de Amazon Fire TV

Microsoft breidt zijn aanwezigheid in de cloud streaming ruimte steeds meer uit in de afgelopen jaren, en niet verrassend, blijft het bedrijf stappen nemen om zijn cloud doelen verder te bevorderen. Microsoft heeft aangekondigd dat Xbox gaming naar Amazon Fire TV komt.

Vanaf juli zullen geselecteerde Fire TV-apparaten direct toegang hebben tot Xbox Game Pass Ultimate, via de cloud. De ondersteunde apparaten zullen de Fire TV Stick 4K Max en de Fire TV Stick 4K zijn, en dit zal beschikbaar zijn in meer dan 25 landen. Spelers zullen natuurlijk ook een Bluetooth-controller nodig hebben, evenals een abonnement op Xbox Game Pass Ultimate.

“Voor mensen die nieuw zijn in console gaming, of voor degenen die op zoek zijn naar een andere manier om te spelen, is het een geweldige goedkope, handige en draagbare optie om te genieten van een enorme bibliotheek van ongelooflijke games,” zegt Microsoft.

De Xbox-app is ontworpen als een “soepele en naadloze ervaring” voor Fire TV, volgens Microsoft, en het bedrijf heeft ook bevestigd dat niet-Xbox Bluetooth-controllers ook zullen werken, inclusief de DualSense, de DualShock 4, en anderen. Ondertussen zullen spelers ook gratis in Fortnite kunnen springen, zelfs zonder een abonnement op Xbox Game Pass Ultimate.