Home » Ziggo Sport verwerft triple CL uitzendrechten

Ziggo Sport verwerft triple CL uitzendrechten

Daarmee komen de drie grote Europese clubcompetities voor het eerst onder één dak. De sportzender biedt Nederlandse voetballiefhebbers ruim 500 live voetbalwedstrijden per jaar. De voetbalwedstrijden van deelnemende Nederlandse clubs en de drie finales blijven voor álle voetballiefhebbers in heel Nederland gratis te zien.

‘Meer deelnemende clubs, meer Nederlandse clubs, meer wedstrijden, meer verschillende tegenstanders en meer onvoorspelbaarheid, zeker in de groepsfase van de drie competities. Dat gaat spannende televisie opleveren,’ aldus Marcel Beerthuizen (op foto boven rechts), directeur van Ziggo Sport.

Voor de uitzending van de voetbalwedstrijden en de nazit met analisten wordt momenteel een gloednieuwe studio gebouwd. Naast de bekende voetbalanalisten Marco van Basten, Rafael van der Vaart, Youri Mulder en vele anderen komen ook Theo Janssen, Royston Drenthe en Giovanni van Bronckhorst naar Ziggo Sport.

Ander opvallend transfernieuws is er in de personen van sportjounaliste en presentatrice Hélène Hendriks en het grootste tv-talent van nederland, Noa Vahle die vanaf augustus de presentatie van Ziggo Sport voor hun rekening nemen.

Ziggo-klanten kunnen iedere speelavond op kanaal 14 van het standaardpakket een wedstrijd zien van een Nederlandse club of een andere topwedstrijd. Als er twee Nederlandse clubs tegelijk spelen, dan wordt ook kanaal 13 ingezet. Ook de drie finales zijn te zien op kanaal 14. Voetballiefhebbers die geen enkele live wedstrijd willen missen, kijken via het extra zenderpakket Ziggo Sport Totaal, beschikbaar bij onder andere Ziggo, KPN, Odido, Canal Digitaal, Tele2 en Delta.

Ziggo Sport Free

Voetballiefhebbers zonder Ziggo of Ziggo Sport Totaal krijgen met een Ziggo Sport Free account gratis toegang tot de voetbalwedstrijden van de deelnemende Nederlandse clubs en de finales. Thuis of onderweg kunnen ze kijken via de Ziggo GO app (op smart tv, tablet en smartphone) of online via ziggogo.tv (laptop/pc). Iedereen kan zich volgens Ziggo eenvoudig aanmelden om met één account toegang te krijgen met meerdere apparaten.

Ziggo GO app 

De Ziggo GO app is vanaf vandaag voor iedereen gratis beschikbaar in de App store (Apple) en Google Play (Android) en werkt op verschillende smart tv’s, waaronder alle toestellen met Android TV 5.0 en hoger.

‘Waar, wanneer en waarmee we televisie kijken, verandert snel,’ aldus Fleur van Beem, directeur Strategie bij VodafoneZiggo en verantwoordelijk voor Ziggo Sport. ‘De manier van uitzenden van de Europese wedstrijden – lineair en streaming via een app – past bij dit veranderende kijkgedrag en de ontwikkeling van nieuwe technologie. Vandaag kijken al miljoenen huishoudens dagelijks via Ziggo GO televisie. Tegelijkertijd beseffen we dat er voetballiefhebbers zijn voor wie het kijken via een app nog even wennen is. Daarom zorgen wij voor uitgebreide voorlichting, heldere instructies en persoonlijke ondersteuning, onder andere in de vorm van instructievideo’s, stappenplannen, begeleiding in onze winkels en telefonische of digitale hulp van onze klantenservice.’