Home » Zoete wraak Israëlisch tv-programma, Joost Klein bespot in persiflage

Zoete wraak Israëlisch tv-programma, Joost Klein bespot in persiflage

Zoete wraak Israëlisch tv-programma, Joost Klein bespot in persiflage

Het nieuws van de diskwalificatie van Joost Klein op het Eurovisie Songfestival is wereldnieuws. De allereerste kandidaat in 68 jaar die plots de competitie moet verlaten krijgt een hoop aandacht in buitenlandse media. Zo ook in Israël. Maar de Israëlische tv neemt hem nu te grazen.

Het populaire komedieprogramma ‘Eretz Nehederet’ (Hebreeuws voor Prachtig Land) heeft een sketch uitgezonden waarin zij een aantal kandidaten belachelijk maken die zich kritisch hebben uitgesproken tegen de deelname van Israël aan het Eurovisie Songfestival.

In deze video is te zien hoe Joost wordt gepersifleerd:

Geblindoekt

In de video die de Israëlische tv-zender op Instagram-kanaal heeft vrijgegeven is te zien hoe Joost Klein wordt nagespeeld door een acteur inclusief blond haar en bekende blauwe outfit. Naast hem staan de inzending van Ierland, Griekenland en de Zwitserse winnaar Nemo. Dit zijn deelnemers die zich tijdens het Songfestival in Malmö kritisch hebben uitgelaten over de deelname van Israël.

Tijdens het item worden de Songfestivaldeelnemers volgens de Israëlische nieuwswebsite The Jerusalem Post geblinddoekt gedwongen vergeving te vragen voor hun gedrag tegenover een de inzending van Israël op het liedjesfestijn, Eden Golan.

Uitspraak van Joost Klein

Waarom Joost Klein ook in de sketch wordt nagedaan zal te maken hebben met een uitspraak die hij heeft gedaan tijdens een persconferentie van het Songfestival. Eden Golan, de 20-jarige vertegenwoordigster van Israël, krijgt de vraag of haar deelname een risico voor de andere artiesten met zich meebrengt. Toen de organisator van het Songfestival haar zei dat ze de controversiële vraag niet hoefde te beantwoorden maakte Joost duidelijk dat hij het daar niet mee eens was. “Waarom niet?”, was zijn reactie daarop.