Home » Picnic schrijft zwarte cijfers in Nederland – Emerce

Picnic schrijft zwarte cijfers in Nederland – Emerce

Picnic schrijft zwarte cijfers in Nederland – Emerce

Picnic is voor het eerst sinds de start winstgevend in heel Nederland, zegt medeoprichter Michiel Muller in gesprek met Distrifood. Het betreft niet de nettowinst, maar EBITDA, dus zaken als afschrijvingen en belastingen zijn niet meegewogen.

‘We zijn de laatste paar maanden winstgevend in Nederland, een belangrijke mijlpaal voor ons’, stelt Muller in het fulfilment center van Picnic in Berkel en Rodenrijs. In de laatst gepubliceerde jaarrekening, over 2022, kwam Picnic netto nog 208 miljoen tekort.

De lijn van winstgevendheid zal de komende jaren niet lineair omhoog gaan, door benodigde investeringen in uitbreiding en door seizoensgebonden terugval in bestellingen.

Ook verwacht Muller niet veel nieuwe concurrentie: ‘Het vereist zo waanzinnig veel aanloop: investeringen in voedselveiligheid bijvoorbeeld, drie temperatuurzones, een assortiment van 10.000 producten. Daarom zien we in veel landen een two-horse-race ontstaan, met Albert Heijn en Jumbo in Nederland, Rewe in Duitsland, en met Leclerc in Frankrijk.’